Na výrobu ovocnej kože ma nahovorila moja sesternička, ozaj jednoduché, rýchle, zdravé a bio :)
Ovocie sa aj so šupkami pomixuje, ak sa zdá hmota riedka, trochu sa povarí, aby sa odparila voda. Postupne sa ovocná drť nanáša lyžicou na gumovú podložku, alebo papier na pečenie. Pri nerovnomernom roztekaní sa vyhladí stierkou.
Ľahko sa oddeľuje od papiera a následne strihá. Koža vydrží pár mesiacov v uzatvorenej nádobe, alebo v celofáne.
Výhoda je v tom, že sa ľahko usuší aj ovocie, ktoré by bolo zložité sušiť normálne. Ja som kožu robila z marhúľ a škorice a ďalšiu várku marhule s ríbezľami a trochu medu.
.. určite poteší aj ako darček. Skúsila som ružičku, vyrobí sa ľahko. Skrútila som jeden prúžok a po vonkajšej strane som pridala 4 vystihnuté lupienky, gumičkou uchytila a hlavičku napichla na špajdľu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára