Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

7.10.14
3
V dňoch 6. a 7. októbra sa vo vestibule ZŠ Tbiliská uskutočnila zaujímavá výstava húb a poradňa. 
Mykológ Mgr. Ján Červenka ochotne vysvetľoval rozdiely v určovaní jedlých a jedovatých húb. Pre deti prebehla súťaž o najkrajšie namaľovaný hríbik.

Veľmi si ceníme takéto prospešné a zaujímavé aktivity pre občanov.









 Mgr. Ján Červenka a "huba výstavy" - Mramorovec brestový























3 komentárov:

  1. Naozaj to bola priam neuveriteľná výstava - a keď si človek uvedomí, že sú to krásavce a krásavice, ktoré rastú v horách okolo nás až po Záhorie, o to viac. Určite by si bola výstava zaslúžila širšiu propagáciu a tým aj prítomnosť väčšej diváckej obce. Verím, že sa nestretáme s p. Červenkom len tentokrát - a že sa podarí jemu, aj spoluorganizátorke výstavy p. Tomašekovej prihovoriť sa račianskej verejnosti viackrát.
    A huby? Hríbiky? Neuveriteľné "zázraky prírody"? Možno nás pozdravia - aj keď to nečakáme - na rôznych miestach v našom kraji.
    S veľkou vďakou za výstavu aj jej spropagovanie D.Luknárová

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keďže sme nestihli výstavu v múzeu, veľmi ma potešila výstava v Rači. Ďakujem za cenné rady a stretnutie s príjemnými ľuďmi.
    Katarína Wertlenová

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S radosťou sme urobili výstavu húb v Rači. hoci som bola vo veľkej časovej tiesni.
    Teší ma, že sa nám podarilo Račanom ukázať rôznorodosť ríše húb. Malo to byť pre šírší záber Račanov, ale deti sú dobrá základňa. Ak bude na budúci rok záujem a prostriedky na zorganizovanie výstavy húb, radi si to zopakujeme. Asi by bol vhodnejší priestor v NKD, ak by bola dobrá sezóna, môže sa navariť aj hubový guláš:)
    Ďakujem všetkým návštevníkom výstavy. Hubárska sezóna sa ešte neskončila,huby stále rastú. Všetkým želám krásne chvíle a príjemné zážitky v lese.
    Tomášeková Iveta

    OdpovedaťOdstrániť