Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

6.12.15
0


Račan Stanislav Fatul, žiak 8-ročného gymnázia Spojenej školy Jána de La Salle, píšuci pod pseudonymom Stanley Whiteman patrí medzi najmladších slovenských spisovateľov. Ako 16-ročný napísal a ilustroval svoju  prvú knihu „Dotyk draka“, ktorá sa teší čitateľskému úspechu. Dostupná je ako e-kniha na martinus.sk. Rada by som ho predstavila našej račianskej verejnosti jeho odpoveďami na tri zvedavé otázky:

Ako dlho sa venuješ písaniu, čo Ťa najviac ovplyvnilo a inšpirovalo? 
Začal som písať v lete v roku 2012, odvtedy som na tomto príbehu pracoval, prerábal ho, zlepšoval a popritom som rozpracovával svoje plány na písanie do budúcna. Knihy čítam od malička a práve v dobe pred letom 2012 som sa o knihy zaujímal asi najviac. Bratranec mojej babky Roman Brat je spisovateľ. Vtedy som dočítal tetralógiu Inheritance, ktorá mala celosvetovo veľký úspech. Po stretnutí s Romanom som prišiel na to, že i ja chcem byť spisovateľom takého žánru ako je Ihneritance.
Aký je žáner knihy "Dotyk draka", akej čitateľskej komunite je adresovaný?
Ako som už naznačil, je to fantasy vo svojej podstate. Snažil som sa to písať tak, aby sa nestriedali "nudné" časti s tými "zaujímavými", ako to možno občas býva v niektorých príbehoch. Môj príbeh celý čas na intenzite stúpa. Pri fantasy literatúre sa dajú nájsť čitatelia mladší no i starší odo mňa, predovšetkým je to pravdepodobne adresované pre čitateľov do 20 rokov. Ale nemyslím si, že to je vekovo striktne určené.
Plánuješ napísať aj pokračovanie? 
Momentálne pracujem na knihe "Bozk vlka", ktorá bude pokračovaním "dotyku". Vyjsť by mala podľa mojich predpokladov opäť ako e-book 1.1.2016. Toto leto som začal pracovať tiež na tretej časti, ktorej názov ešte neprezradím, vyjsť by však mala niekedy koncom roka 2016, prípadne na prelome rokov 2016/2017.  



0 komentárov:

Zverejnenie komentára