Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

2.10.15
0



Tento fotorecept by som chcela venovať mamičkám, ktoré by radi svojim deťom vyrobili 3D tortu z poťahovej hmoty, ale nevedia nájsť na to odvahu. Chcem vás uistiť, že na takýchto tortách sa nedá nič pokaziť. Je to oveľa jednoduchšie, ako polievať čokoládou. Treba na to len dve veci: väčší časový priestor a vedieť sa vrátiť do detských čias, kedy sme sa hrali s plastelínou.

Poťahová hmota je úžasný materiál, vláčna, vo väčšine prípadov marcipánovej chuti. Kúpite ju hoc-kde cez internet. Kilo stojí cca 5€. Používala som maďarskú hmotu K2, najnovšie taliansku hmotu, ktorá je belšia a nie tak sladká. Uprednostňujem bielu, mám kúpené potravinárske farby, do ktorých môžete investovať, lebo majú neobmedzenú záruku. Ak si chcete figúrky odložiť, stvrdnú ako modurit. 



Poťahovú hmotu, ktorou budeme obaľovať tortu vyvaľkáme na igelite, ktorý predtým jemne "pomúčime" práškovým cukrom, aby sa nelepila.


Hmota sa dá vyvaľkať aj na milimeter bez trhania.


Igelit spolu s hmotou prenesieme na tortu. Hmota je tam mierne prilepená, nespadne. Ešte s igelitom jemne popritláčame k torte, aby sme nemali na povrchu zbytočné záhyby.


Vyhladíme aj bez igelitu a ostrým nožíkom orežeme.


Zafarbíme si hmotu, akú budeme potrebovať. Farby sú sýte, stačí pár kvapiek so špáradlom.


Po každej namiešanej farbe si riadne umyjeme ruky, aby sme nepokazili nasledujúcu farbu. Idem vyrábať Mimonov, podľa mňa sú to oblečené kindervajcia - svoj poznatok som náležite využila :), aspoň budú držať pekne tvar.


Obalíme žltou hmotou.


Nohavice.


Traky a gombíky.


Ručičky vždy robte tak, že dlaň vložíte do zárezu a montujte ich úplne na záver, aby ste už s figúrkou nehýbali. Pripevníte ich najlepšie tak, že na styčnú plochu kvapnete vodu.


Na oči som použila cukrové guličky, ktoré zoženiete v každých potravinách, hlavne pred Vianocami. Ústa robím s lyžičkou.


 Tráva - s lisom na cesnak.




... a deťom urobíte veľkú radosť :)


  (*_*)




0 komentárov:

Zverejnenie komentára